Tagliatelle cu chifteluțe in sos

de AndrutzaP in Paste, 14 Iun 2016 | 2616 vizualizari

 

   O cina rapida, gustoasa si satioasa. Gatirea chiftelutelor la cuptor le face mai sanatoase pastrand, totodata, gustul lor specific si bunnnnnn.

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • Sos
  • 1 conserva de 400 g rosii cuburi
  • 100 ml rosii pasate in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 200 g tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu chifteluțe in sos:

   Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure.

   Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele.

   Din amestecul de carne se formeaza chiftelute mici, bilute, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

   Chiftelutele se coc la 200 grade pentru aproximativ 30 minute.

   Sosul

   Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu usturoiu tocat marunt. Cand acestea incep sa se inmoiae se adauga rosiile cuburi si sosul de rosii si se calesc impreuna pentru 10 minute. Cand au scazut se adauga 1 cana de apa si se continua fierberea pentru inca 15 minute.

   Se condimenteaza dupa gust si se adauga chiftelutele deja coapte.

   Sosul impreuna cu chiftelutele se mai lasa pe foc circa 5-7 minute, pana se intrepatrund aromele.

   Tagliatellele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

   Se servesc fierbinti presarate cu parmezan sau patrunjel, dupa preferinta.

   Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Chiftelutele le puteti si praji.

2

Sosoul cu chiftelute poate fi consumat si ca atare, fara tagliatelle, sau in combinatie cu cus-cus, mamaliguta, lipii

3

Puteti folosi usturoi mai putin, daca nu va place atat de mult gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chifteluțe in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu ardei gras